Military Service in South Korea Army

Beberapa waktu lalu, menjelang ulang tahun Yunho yang ke-27, di sela-sela kesibukan konser TONE di Jepang, dia menyempatkan diri berkunjung ke markas militer dimana Bi Rain sedang menjalankan tugasnya sebagai wajib militer. *Kurang tau juga sih ini kalimatnya pas atau ngga. Hehe.*

Anyway, seeing this picture makes me wonder when Yunho’s time will be. Soalnya yang aku tahu setiap lelaki di Korea memang wajib menjalankan wajib militer itu sih atau biasanya disebut Military Service untuk 2 tahun kalo ngga salah deh. (´̩ε `̩ ) kalo dia masuk wamil kan ngga bisa tampil di layar kaca lagi for at least those years.

Sebenernya apa sih wajib militer itu? What is the concept of that military service in South Korea? Let’s check this article I got from Wikipedia.com .

The Republic of Korea Army (ROK Army, ROKA, Korean: 대한민국 육군, Hanja: 大韓民國 陸軍, Revised Romanization: Daehanminguk Yuk-gun) is the largest of the military branches of the South Korean armed forces with 520,000 members as of 2010. This size is maintained through conscription; South Korean men must complete 21 months of military service between graduation of high school and the age of 35. The Republic of Korea maintains a well equipped army, making it one of the most powerful in Asia. Its primary function is to defend the country’s terrain from enemies, most notably the DPRK

Okay, jadi masih ada waktu sampain umur 35 ya? (╯_╰) it’s getting closer to Yunho’s! I’d be missing him if that happens. Well the biggest question is, would I be married by then? LOL.

From. Wonderland

Tagged , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: